Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Ορθοπεδικές θεραπείες

Αγκώνας - Ώμος


Αρθροσκόπηση Ώμου

H αρθροσκόπηση του ώμου τα τελευταία χρόνια, έγινε αποδεκτή τόσο σαν διαγνωστική όσο και σαν θεραπευτική μέθοδος σε διάφορες παθήσεις της άρθρωσης του ώμου

Διαβάστε περισσότερα

Ρήξη Δικεφάλου Βραχιόνιου Μυός

Ο δικέφαλος βραχιόνιος (Biceps brachialis) μυς αποτελείται από δύο μυϊκές γαστέρες, τη μακρά και τη βραχεία, οι οποίες εκφύονται από το άνω χείλος της ωμογλήνης και την κορακοειδή απόφυση αντίστοιχα

Διαβάστε περισσότερα

Επικονδυλίτιδες

Οι επικονδυλίτιδες αποτελούν επώδυνες καταστάσεις του αγκώνα, οι οποίες προκαλούνται όταν επαναλαμβανόμενες κινήσεις του καρπού και του χεριού προκαλούν τραυματισμούς στους τένοντες του αγκώνα.

Διαβάστε περισσότερα

Ωλένια Νευρίτιδα

Το ωλένιο νεύρο βρίσκεται στην περιοχή του αγκώνα και είναι υπεύθυνο για την κίνηση συγκεκριμένων μυών του άνω άκρου - λεπτές κινήσεις, καθώς και για την αίσθηση της αφής τόσο στο 4ο όσο και 5ο δάχτυλο του χεριού.

Διαβάστε περισσότερα

Θυλακίτιδα του Αγκώνα

Η θυλακίτιδα του αγκώνα ή θυλακίτιδα του ωλεκράνου αποτελεί μια πάθηση της οπίσθιας μεριάς της άρθρωσης του αγκώνα. Εμφανίζεται σε άτομα άνω των 40 ετών. Είναι συνήθως επίπονη και παρουσιάζει πρήξιμο και ερυθρότητα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Ρήξη στροφικού πετάλου ώμου

ο στροφικό πέταλο ώμου είναι μια ομάδα μυών που βρίσκονται στο κομμάτι από την ωμοπλάτη έως τον βραχιόνιο οστό. Ο ρόλος των μυών αυτών είναι η σταθεροποίηση της άρθρωσης του ώμου. Οι μύες του στροφικού πετάλου είναι:

Διαβάστε περισσότερα

Παθήσεις ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης

Η ακρωμιοκλειδική άρθρωση βρίσκεται στην κορυφή του ώμου. Ενώνει το εξωτερικό άκρο της κλείδας με το ακρώμιο. Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαταραχής ή πτώσης πάνω στον ώμο, μπορεί να προκληθούν προβλήματα και έντονος πόνος κατά την εκτέλεση κινήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Τενοντίτιδα ώμου

Η τενοντίτιδα ώμου ή αλλιώς τενοντοπάθεια του υπερακανθίου ονομάζεται η φλεγμονή στους τένοντες του ώμου κα αποτελεί την συχνότερη αιτία για την εμφάνιση πόνου στον ώμο.

Διαβάστε περισσότερα

Κάταγμα κλείδας

Η κλείδα αποτελεί το μοναδικό συνδετικό οστό μεταξύ κορμού και άνω άκρου.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάστροφη Ολική Αρθροπλαστική Ώμου

Η ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου είναι ένας τύπος αρθροπλαστικής κατά την οποία η γληνοειδής σφαίρα (κεφαλή) και το «κύπελλο» (κοίλο βραχιόνιο τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα

Ρήξη Του Επιχείλιου Χόνδρου Στον Ώμο

Η ρήξη του επιχείλιου χόνδρου (LABRUM) στον ώμο είναι μια πάθηση αρκετά συνηθισμένη.

Διαβάστε περισσότερα

Πόνος στον Ώμο

Ο Πόνος στον Ώμο αφορά κάθε Πόνο στην άρθρωση του Ώμου ή γύρω από αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ