Αθλητικές Κακώσεις
Ρήξη Δικεφάλου Βραχιόνιου Μυός

Ο δικέφαλος βραχιόνιος (Biceps brachialis)  μυς αποτελείται από δύο μυϊκές γαστέρες, τη μακρά και τη βραχεία, οι οποίες εκφύονται από το άνω χείλος της ωμογλήνης και την κορακοειδή απόφυση αντίστοιχα.

Περισσότερα
 
Ρήξη Αχίλλειου Τένοντα

ANATOMIA
Ο Αχίλλειος τένοντας είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος τένοντας στο ανθρώπινο σώμα. Δεν περιβάλλεται από πραγ­ματικό τενόντιο έλυτρο, αλλά καλύπτεται από το παρατενόντιο  έλυτρο, το πάχος του οποίου ποικίλει. Είναι αποτέλεσμα της συνένωσης του γαστροκνημίου, με έκφυσή από την οπίσθια επιφάνεια του έσω και έξω μηριαίου κονδύλου, με τον υποκνημίδιο, με έκφυση από την οπίσθια επιφάνεια της κεφαλής της περόνης και την ιγνυακή γραμμή της κνήμης και ο οποίος καταφύεται στην πτέρνα, με κύρια ενέργεια την πελματιαία κάμψη του ποδιού.

Περισσότερα
 
Αθροσκόπηση Ώμου

H αρθροσκόπηση του ώμου τα τελευταία χρόνια, έγινε αποδεκτή τόσο σαν διαγνωστική όσο και σαν θεραπευτική μέθοδος σε διάφορες παθήσεις της άρθρωσης του ώμου Εικ.1.

Περισσότερα
 
Αθροσκοπική Ποδοκνημικής

Η πρώτη αρθροσκόπηση ποδοκνημικής σε πτωματικό παρασκεύασμα έγινε στην Ιαπωνία από τον Takagi το 1918 και το 1939 περιέγραψε μια αρθροσκοπική διερεύνηση της ποδοκνημικής.

 

Περισσότερα
 
Αθροσκοπική Αποκατάσταση Ρήξεως Οπίσθιου Χιαστού

Η άρθρωση του γόνατος είναι μία σύνθετη άρθρωση όπου η σταθερότητά της επιτυγχάνεται από ένα συνδυασμό οστικής γεωμετρίας και μυϊκών αλλά και συνδεσμικών στοιχείων.

 

Περισσότερα
 
Αθροσκόπηση Πηχεοκαρπικής Άρθρωσης

Η αρθροσκόπηση είναι μία χειρουργική επέμβαση που σαν σκοπό έχει τη διάγνωση και την θεραπεία παθήσεων των διαφόρων αρθρώσεων . Ο καρπός είναι μια περίπλοκη άρθρωση με 8 οστάρια και πολλούς συνδέσμους .

Περισσότερα
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2