Γιάννης Τσαπακίδης

O Ιωάννης Τσαπακίδης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1975 και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2000. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του σαν Ορθοπαιδικός στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά , ενώ ένα μέρος αυτής πραγματοποίησε στο ΚΑΤ και στο νοσοκομείο Charing Cross Hospital του Λονδίνου.

 

Πήρε υποτροφία από την ΑΟ και δούλεψε ως Fellow στο κέντρο Αθλητικών κακώσεων και Τραύματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Queens Medical Centre στο Νόττινχαμ. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της AO ALUMNI.

Από το 2006 είναι Ιατρός της Ομάδα Μπάσκετ γυναικών «Εσπερίδες» Καλλιθέας (Πρωταθλήτρια γυναικών Α1 γυναικών  2006-7 και 2008-9 και Κυπελλούχος Ελλάδος 2005-6,2006-7,2007-8,2008-9)  στην Ιατρική ομάδα που καλύπτει Ορθοπαιδικά τους αθλητές της ΚΑΕ Πανελληνίου, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου «ΔΑΙΣ», τους αθλητές του ΕΣΠΕΡΟΥ ( μπάσκετ, χάντμπωλ, ποδόσφαιρο) όλα τα τμήματα και τους αθλητές της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια/workshops εξειδίκευσης στην Τραυματολογία, τη Μικροχειρουργική και την Αρθροσκοπική Χειρουργική στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.